Proje tasarımı ve senaryosu Gani Müjde’ye ait dizinin yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği dizide ‘Sadi Payaslı’ karakteriyle büyük beğeni toplayan Ertan Saban, ‘Bugüne kadar aklında kalan ve en çok sevdiğin rol hangisi oldu?’ sorusuna tereddüt etmeden ‘Sadi Payaslı’ cevabını verdi, bu rolün kendisine keyif verdiğini ifade etti.

‘Sadi Payaslı ile benzer yanlarımız da var ama benzememesi daha ilgi çekici’  

‘Gelsin Hayat Bildiği Gibi’ dizisine dahil olma süreciyle ilgili ‘Gecenin birinde aradı yönetmenim Altan Dönmez beni. Kendisini çok severim, daha önce de çalışmıştık. Sonra uzun bir süre fırsat olmadı, senaryoyu bile okumadan "Ben varım" dedim. Sadi Payaslı ile benzer yanlarımız da var ama benzememesi daha ilgi çekici bir oyuncu için. Yapımcımız Necati Akpınar. Necati Ağabey dürüst, sözünün eri bir yapımcı. Proje tasarımcımız ve senaristimiz Gani Müjde. İkisi de çıtayı hep yüksekte tutarlar” açıklamsında bulundu.

‘Sinerji çok önemli’

Dizide Songül karakterine hayat veren Devrim Özkan’la iyi bir ikili olduklarının altını çizen Saban, bunun sebebini ‘Devrim, yetenekli bir oyuncu. Çoğu zaman olmaz bu uyum.  Yaşımdan dolayı bir sürü partnerim oldu, bir de yıllar önce Filiz Ahmet’ le olmuştu böyle bir uyum, tiyatrodan tanıştığım için çok iyi anlaşmıştık.  Şimdi de Devrim’ le oldu. Sinerji çok önemli, doğaçlama da yapıyoruz ama yanlış yapılan da öldürücü olur, biz doğru yakaladık sanıyorum.’ şeklinde açıkladı.

‘Ebru’yla evde hiç iş konuşmayız’

Özel hayatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ertan Saban, eşi Ebru Özkan’la ilgili ‘Nasıl oluyor oyuncuların evlilikleri farklı mı oluyor?’ sorusuna ‘ Evlilikler hep aynı da, Ebru farklı. Biz hiç iş konuşmayız, kuralımız bu. Evde 15 dakika konuşur sonra normal hayatımıza döneriz. 16'ncı dakikada Biricik’in anne babası, birbirini seven bir karı koca oluyoruz. 6 yıl oldu evleneli, kızımız 5 yaşında. Tanışmamız ise 7 yıl. Mesela birlikte bir dizide yer almayız, bizim kararımız ama belki film olabilir. Biricik de sportif bir çocuk, şimdilik sanatla ilgisi yok, bakalım ne yapacak. Merakla büyümesini izliyoruz.’ şeklinde cevap verdi.

‘Bir erkeğin ikinci doğumu çocuk sahibi olmak ve evlilik’ diyen Ertan Saban kızıyla olan ilişkisi için, ‘Bizim jenerasyonda hepimiz birer Hamlet’iz, bizim gençliğimiz hayatımız öyle geçti, ne istediğimizi hiç bilemedik. Dört buçuk yaşındaki kızım gayet net, iki dakikada tüm istediklerini anlatabiliyor, organize beyin bunlar, gereksiz şeyleri takmıyor, alt bilince atmıyorlar, biz bir çok sorunu halı altı yaptık, oysa yenilerin umurunda değil, bence daha iyi’ dedi.

‘Gelsin Hayat Bildiği Gibi’, yeni bölümüyle perşembe akşamı saat 20.00’de SHOW TV’de. 

Editör: Cenker Tezel