Bulgar dans topluluğunun Avrupa’daki ilk turnesini Türkiye’de gerçekleştirdi. Kostümleri, olağanüstü müzikleri ve göz alıcı dansları ile seyirciyi etkisi altına alan ‘Nina’, İstanbul ve Ankara’da büyük beğeni topladı. Seyircileri, Broadway kabare dünyasına götüren ‘Nina’ dans gösterisi  İstanbul Fişekhane ve Ankara MEB Şura Salonu’ndaki gösterileriyle tam not aldı.

Betina Dimitrova (Nina), Vasil Zolumov ve Teya Radeva’nın baş dansçı olduğu kalabalık bir ekip tarafından sahnelenen Nina gösterisi, her ne pahasına olursa olsun meselelerini kendi çözmeyi tercih eden sıradan bir kızın muhteşem hikayesini konu alıyor.

‘PRJCT360’ın hazırladığı ve sahneye koyduğu, My Ticket Entertainment’ın organizasyonunu yaptığı, Eresin Otelleri konaklama sponsorluğunda sahnelenen ‘Nina’, Türkiye prömiyerini, 200 yıla yakın bir tarihi geçmişi olan Fişekhane’nin etkileyici binaları içinde yaptı. ‘Nina’nın ikinci gösterisi ise Ankara’nın önde gelen konser, tiyatro ve gösteri sanatları merkezlerinden biri olan MEB Şura Salonunda gerçekleşti.

Fişekhane Hakkında

İstanbul’un yeni kültür, sanat, eğlence ve yaşam merkezi Fişekhane, 170 yıllık tarihi dokusuyla şehrin buluşma noktası Fişek Fabrikası, diğer adıyla Fişekhane, savaşlarla dolu bir dönem olan 19. yüzyılın ilk yarısında, Osmanlı Devleti’nin ve ordusunun modernleşme çabalarının göstergelerinden biri olan “Zeytinburnu Fabrika-i Hümayun” bünyesindeki önemli yapılardan biri olma niteliğini taşıyor.

Endüstriyel kimliğiyle kentin geçmişinde çok özel bir yere sahip olan ve yüzyılı aşkın süredir kamunun kullanımına kapalı kalan bu tarihi yapı, dünya standartlarında bir restorasyon çalışması ile yeniden yaşama kazandırıldı. Özgünlüğü korunarak, büyük bir hassasiyetle restore edilen ve günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlanan Fişekhane, 19. yüzyıl mimarisinden izler taşıyan tarihi atmosferiyle, ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Fişekhane, 417 kişilik ana sahnesi, 220 kişilik ikinci sahnesi, 100 kişilik Black Box alternatif sahnesi, toplam 671 kişilik sinema salonları ve Contemporary İstanbul Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen sanat ürerim ve sergi mekânı Cocoon ile ziyaretçilerine sanatın tüm alanlarını sunuyor. Yazın sahilde kurulan Deniz Sahne’de 2300 kişilik sahne sanatları ve konser etkinlikleri,  ayrıca sokakları, açık alanları ve dünya mutfağının eşsiz tatlarına sahip şef restoranlarında, festivaller ve etkinlikler ile Fişekhane, kültür-sanat, gastronomi ve iyi yaşamı tek çatı altında topluyor.

 

 

Editör: Cenker Tezel