İçinde bulunduğu lokasyonların kültürünü yansıtan mimari yapılara değer katarak yaşam stili belirleyen The Stay grubunun en yeni oteli The Stay Boulevard Nişantaşı, çok özel bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü ressam Devrim Erbil’in en geniş NFT kolleksiyonunu orijinal, giclee ve limtli seri eserleri ile birlikte sanatseverlerle buluşturacak olan ve Renko London organizasyonu ve Renk Erbil küratörlüğünde hayata geçecek Neonist by Devrim Erbil sergisi, Erbil Kare ve The Stay Boulevard Hotel proje ortaklığıyla 26 Ocak’ta açılıyor.

Neon latince yeni kelimesinden isimlendirilen bir element. Devrim Erbil Neonist serisi sanatçının klasikleşmiş İstanbul konseptlerini Neon renklerle yenilemesinden doğuyor, aynı zamanda yeni dijital sanat akımı NFT serileri ile sanatçının en kapsamlı NFT serisi olarak dikkati çekiyor.

Devrim Erbil’in LONDRA temalı ilk NFT Eserinden sonra en geniş NFT Koleksiyonu Neon İstanbullar Neonist by Devrim Erbil sergisi, sanatçının ilk kez Londra’yı resmettiği ‘Londra Bir Rüya Gibi’ eseri ve limitli serilerinin yer aldığı ve Londra’da on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen sergisinden sonraki en geniş NFT koleksiyonunu içeriyor. Sergi kapsamında hepsi neon konsept içeren 281 eser ve 321 parça NFT kolleksiyonu sanatseverlerle buluşmayı bekliyor.

Sergiyi ziyaret edecek sanatseverlere birlikte dijital olarak dünya çapında erişilebilir olan organizasyona iştirak edecek olan katılımcılar, orijinal eselerle birlikte NFT dijital esere www.renkolondon.com adresinden teklif verebilecek. Serginin “masterpiece” eseri 120 cm/180 cm Neon Istanbul yağlı boya tablosunun NFT versiyonu Amerikalı ünlü dijital sanatçı Silly Gabe ve Devrim Erbil’in ortak calismasi ile üretiliyor. Daha önce London Like A Dream eserinde de birlikte çalışan iki ünlü sanatçı Londra sonrasında İstanbul konseptinde yeni bir calışmaya imza atmaya hazırlanıyor.


 

Editör: Cenker Tezel